Kammen en borstelen

De verzorging van een hond is heel erg belangrijk. Een hond moet regelmatig worden geborsteld om zijn vacht in goede conditie te houden. De lichaamsverzorging zorgt er namelijk ook voor dat de hond gehoorzaam blijft want het borstelen van de kop en de rug is een belangrijke manier om de hond te laten zien dat jij zijn baas bent. Sommige rassen gaan af en toe in de rui en moeten dan elke dag geborsteld of gekamd worden. Wanneer je dit bij je hond doet, kun je gelijk controleren of de hond last heeft van vlooien of huidinfecties. Borstel of kam de vacht in de richting van de haren.

Wassen:
De meeste volwassen honden hebben af en toe een bad nodig maar puppies hoeven alleen maar te worden afgeveegd met een warme, vochtige doek. Gebruik bij het wassen van de hond speciale hondenshampoo want vaak zijn de meeste soorten zeep en shampoos van de mens niet mild genoeg voor de hond en kunnen zorgen voor irritaties.

Nagels:
Als de hond vaak op straat loopt dan slijten zijn nagels vanzelf. Je moet er altijd voor zorgen dat de nagels van de hond niet te lang zijn want dan kunnen ze niet meer goed lopen. Om de nagels van de hond te knippen gebruik je een speciale nageltang.

Gebit:
Net als bij ons, moet het gebit bij de hond ook goed verzorgd worden. Bij honden kun je ze speciale tandenborstelkluifjes geven. Dat houdt het gebit van de honden gezond.

Wij geven workshops en hier wordt je duidelijk wat allemaal met voer gedaan kan worden en de daadwerkelijke resultaten!